Naša ponuka
bezlepkové

XANTÁNOVÁ GUMA 100 g

bezlepkové

XANTÁNOVÁ GUMA Nájdeme ju aj pod označením E415. Je to prirodzene sa vyskytujúci polysacharid, ktorý sa fermentuje pomocou baktérií... (celý popis)

Náš tip Znížená cena

1,20 
12,- €/kg

Kategórie tovaru: Muky, Iné

Hmotnosť: 100 g

Dostupnosť: skladom

Popis

XANTÁNOVÁ GUMA

Nájdeme ju aj pod označením E415. Je to prirodzene sa vyskytujúci polysacharid, ktorý sa fermentuje pomocou baktérií Xanthomonas campestris. Potom sa vyzráža (do pevného skupenstva) izopropylalkoholom. Táto vzniknutá zrazenina sa vysuší a pomelie na jemný prášok, ktorý je bez chuti a zápachu.  Pomáha zlepšiť kvalitu pečiva, pôsobí ako zahusťovadlo (emulgátor), ale aj stabilizátor. Vynikajúco viaže vodu, takže sa s obľubou používa ako náhrada lepku. Pokrmy s jej použitím lepšie držia svoj tvar, zostávajú dlhšie čerstvé a vláčnejšie. Pracuje rýchlo a je ľahko rozpustná rovnako v teplej ako aj v studenej vode. Chuť alebo farbu potravín a nápojov nemení. Bez lepku a GMO! Použitie Do cesta pri pečení bezlepkových lineckých koláčov, sušienok, ako súčasť piškótového /kysnutého /odpaľovaného /treného cesta a všetkých ostatných druhov.  Na zahustenie omáčok, polievok, na prípravu rôznych dressingov, domácej zmrzliny (pomáha zabrániť tvorbe ľadových kryštálikov), domácej šunky, pri zaváraní mäsových konzerv, na výrobu cukroviniek s gumovou konzistenciou a podobne.

Dávkovanie 10-20 g (2 čajové lyžičky) xantánovej gumy na 1 kg múky. Xantan je potrebné do múky zamiešať. Na 1 l kvapaliny použijeme 2-6 g.

Nutričné hodnoty  v 100 g : Energetická hodnota : 1 223 kJ/292 kcal , Bielkoviny : 7 g  , Sacharidy  : 73 g , Tuky :  0 g

Výživové hodnoty na 100g

Hmotnosť100 g
Podobný tovar
Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. (viac informácií) Súhlasím